Polityka prywatności

Wstęp

Niniejszy dokument stanowi Politykę Prywatności dla portalu https://www.muzykarozwojowa.pl

Administratorem portalu jest Krzysztof Gonet prowadzący działalność gospodarczą w Katowicach przy ul. Staromiejska 6/10D,. Polityka Prywatności obejmuje dwie części:

  • Część I „Pliki Cookies” – dotyczy wszystkich użytkowników korzystających z portalu www.muzykarozwojowa.pl,
  • Część II „Dane Osobowe” – dotyczy tylko tych użytkowników, których dane osobowe są przetwarzane przez Administratora portalu.

Część I „Pliki Cookies”

  1. Pliki Cookies (tzw. ciasteczka) to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika (urządzeniu, na którym znajduje się przeglądarka internetowa) i przeznaczone są do korzystania z portalu www.netgonet.pl. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Wyjaśniam, że na portalu https://www.muzykarozwojowa.pl zbierane są wyłącznie informacje zawarte w plikach Cookies, natomiast nie są zbierane żadne inne daneo Tobie znajdujące się na Twoim urządzeniu. Informuję, że na portalu https://www.muzykarozwojowa.pl nie są stosowane tzw. trackingcookies, czyli pliki umożliwiające szpiegowanie użytkowników.
  3. Korzystając z mojego portalu, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie Plików Cookies do celów opisanych w niniejszym dokumencie. Pamiętaj, że ustawienia Plików Cookies możesz zmienić w każdej chwili za pomocą ustawień Twojej przeglądarki.
  4. Na portalu https://www.muzykarozwojowa.pl stosowane są PlikiCookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania z naszego portalu, by lepiej działała, oraz Pliki Cookiesfunkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki). Pliki Cookieswykorzystujęwięc do poniższych celów:
  5. dostosowania zawartości portalu https://www.muzykarozwojowa.pl do ustawień użytkownika dotyczących korzystania ze stron internetowych. Umożliwia to rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb,
  6. zapewnienie większego bezpieczeństwa korzystania z portalu,
  7. tworzenia statystyk, które stanowią podstawę do analizy, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych.
  8. W ramachportalu stosowane są dwa rodzaje Plików Cookies:
  9. sessioncookies, czyli pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej,
  10. persistentcookies, czyli pliki, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach tych plików lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.
  11. Wyjaśniam, że przeglądarka internetowa bardzo często domyślnie dopuszcza przechowywanie Plików Cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Pamiętaj, że w każdym czasie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących Plików Cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione np. w taki sposób, by blokować automatyczną obsługę Plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika.
  12. Możesz także we własnym zakresiewyczyścić pamięć podręczną Twojej przeglądarki, dzięki czemu usuniesz wszystkiePliki Cookies.
  13. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi Plików Cookies dostępne są w ustawieniach Twojej przeglądarki internetowej (np. Chrome, Firefox, Internet Explorer).

Część II „Dane Osobowe”

  1. Informuję, że zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (tzw. RODO), jestem Twoim administratorem danych osobowych, a moje dane identyfikacyjne to Krzysztof Gonet, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Krzysztof Gonet netgonet w Katowicach przy ul. Staromiejska 6/10D, e-mail: kontakt@netgonet.pl.
  2. Twoje dane osobowe pozyskiwane podczas lub w związku z korzystaniem ze strony https://www.muzykarozwojowa.pl mogę przetwarzać do poniższych celów:
    1. w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie drogą mailową. Przetwarzanie odbywa się wówczas na podstawie Twojej zgody – tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO,
    2. w celu zawarcia lub realizacja umowy, jeżeli na podany na portalu adres mailowy wyślesz zapytanie o ofertę – tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.
  3. Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez czas niezbędny do osiągnięcia celu przetwarzania lub do czasu cofnięcia zgody. Twoje dane osobowe nie będą profilowane ani poddane zautomatyzowanemu przetwarzaniu przez Administratora.
  4. Pamiętaj, że w dowolnym momencie bez podania przyczyny możesz cofnąć swoją zgodę. Wystarczy, że napiszesz do mnie na adres mailowy: kontakt@netgonet.pl o treści: „Cofam udzieloną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do rozpatrywania zapytań drogą mailową”. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Twoich danych osobowych, których dokonaliśmy przed jej cofnięciem.
  5. Twoje dane osobowe mogą być udostępnione do firmy informatycznej w zakresie niezbędnym do obsługi moich systemów informatycznych oraz do firmy księgowej.
  6. Masz prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do żądania przeniesienia danych osobowych do innego administratora danych osobowych. W celu skorzystania z powyższych praw wystarczy, że napiszesz do mnie na adres mailowy: kontakt@netgonet.pl. Masz również prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO.